CDN is eenvoudig gezegd een netwerk van verschillende servers over de gehele wereld in datacenters.  Wanneer je CDN hebt geactiveerd wil dit zeggen dat je automatisch connectie hebt met altijd meerdere servers, met een distributiesysteem wordt de content die als cache is opgeslagen doorgestuurd naar een server die de verwerking verzorgt. De bezoekers merken hier niets van vanaf welke server de data wordt opgehaald.

Wat is het voordeel van een CDN?

Deze servers zijn wereldwijd verspreid waardoor de bezoeker een snellere laadtijd ervaart en een lager gebruik van de bandbreedte. Deze extra snelheid komt vooral omdat afbeeldingen en javascripts geladen worden vanaf die netwerk.

CDN is gratis beschikbaar vanaf het Basis pakket en WP Basis pakket. Neem eventueel contact op voor een veelal gratis migratie.