WordPress bij Hosting4ever

WordPress is één van de gebruikersvriendelijkste CMS systemen van dit moment. Het is voor mensen met beperkte ICT kennis mogelijk om zelf een website te maken en te scoren in de zoekmachine. Wordpress is gebouwd met php, daarnaast heeft het ook een MySQL database.


WorPress is een open source systeem en dit betekend dat alle data die de website bevat open is en toegankelijk voor de webmaster. De webmaster kan zo zelf wijzigingen doorbrengen aan de website, heb je hier zelf geen kennis van dan raden we het erg af om hierin te gaan spelen. Je kan met een kleine wijziging je hele website offline zetten.Wat zijn de mogelijkheden met WordPress?

De mogelijkheden met WordPress kan je vergelijken met wat je met Joomla kan. De meningen zijn verdeeld welk systeem beter is voor je website. Beide CMS systemen zijn open source en gebruiksvriendelijk. Vergelijk het met een iPhone en een Samsung mobiel om het makkelijker te maken. Dit betekend niet dat je alleen uit WordPress en Joomla kan kiezen. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden over, maar dit zijn wel de grootste.Welk thema gebruik je voor je WordPress website?

Het eerste wat je moet gaan doen op het moment dat je gaat beginnen is een goed thema uitzoeken wat bij je website past. Het thema voor je website kan je wel veranderen en dan blijven de pagina's en blog's ook wel op de juiste plaats staan, maar het werkt fijn als je gelijk goed overzicht hebt met je thema.


Je kunt ervoor kiezen om een betaald of gratis thema te kiezen dit ligt net aan wat je zelf wil. Betaalde thema's hebben meer opties en mogelijkheden. Op de website van WordPress zelf kan je veel gratis en goede thema's vinden.Wat zijn WordPress Plugins?

Plugins zijn extra toepassingen aan je website wat in PHP geprogrammeerd is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een contact formulier op je website te plaatsen of om social media knoppen op je website te plaatsen. De mogelijkheden zijn oneindig groot, omdat er duizenden gratis plugins zijn.Wat zijn goede WordPress plugins?

Goede plugins kan je herkennen aan de aantal downloads en hoevaak de plugins een update krijgt. Is de laatste update 2 of 3 jaar gelden geweest dan weet je dat de plugin verouderd is. Je kan hem dan wel downloaden, maar de kans bestaat dat er verkeerde codes inzitten.


Hoe installeer ik WordPress via Hosting4ever.nl?

Stap 1: Bent u al klant bij hosting4ever.nl ga dan naar stap 3. Bestel eerst een domeinnaam met hostingpakket.


Stap 2: Login op uw control panel waarna u alle beschikbare mogelijkheden ziet.


Stap 3: Nu heb je keuze uit verschillende CMS systemen onder andere osCommerce. Je hebt de keuze uit verschillende e-commerce scripts onderaan de pagina kan je dit vinden. Hier vind je alle web apps de je installeren voor jouw nieuwe website.


Stap 4: Klik op de webapp die u wilt gaan gebruiken en begin met installeren. De webapp word nu automatisch geinstalleerd op uw server.


Stap 5: Ga naar uw website (of tijdelijk webadres) en voltooi de installatie. Klaar!