Domeinnaam kiezen?

Welke Domeinnaam?Domeinnaam kiezen?

Het is niet altijd even makkelijk om een geschikte domeinnaam te vinden. Vaak zijn de simpele en meest voor de hand liggende domeinnamen al bezet. Het komt dus aan op creativiteit om de geschikte domeinnaam te kunnen kiezen. Elke domeinnaam is uniek en kan maar één keer worden geregistreerd.

Voor welke domeinnaam extensie (TLD) moet ik kiezen?

Laten we beginnen met het uitleggen wat een domeinnaam extensie is. Een domeinnaam bestaat uit twee delen. De naam en de extensie. De naam is het adres van jouw website. Zoals ; Facebook, Google of Hosting4ever. Met de extensie laat je zien voor welke doelgroep jouw website bedoelt is.Een domeinnaam extensie wordt ook een ‘top level domain’ genoemd (TLD). Er zijn twee soorten extensies waaruit u kunt kiezen: een landgebonden extensie (bijvoorbeeld .nl voor Nederland, .be voor België of .eu voor heel europa), of een algemene extensie (bijvoorbeeld .com voor commerciële bedrijven en .org voor non-profitorganisaties). Vroeger was registratie van bijvoorbeeld een .com-domein alleen toegankelijk voor bedrijven. Tegenwoordig kunnen ook particulieren deze extensie claimen.

Wat is een geschikte domeinnaam?

Het sub-level domein (SLD) van de site waar u nu naar kijkt is ‘hosting4ever’. Dit is dus de naam die u kunt kiezen voor uw domeinnaam. Wanneer u al een naam in gedachten heeft kunt u ervoor kiezen om een verbinding spreepje te gebruiken wanneer de oorspronkelijk domeinnaam al bezet is zoals bijvoorbeeld domein-naam.nl. Ook kunt u overwegen om bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam in te korten (zoals bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden de domeinnaam nn.nl en Vara programmma “De Wereld Draaid Door” de domeinnaam dwdd.nl hiervoor gebruikt).

Regels voor het kiezen van uw domeinnaam.

Bij het samenstellen van een domeinnaam moet u zich aan een aantal regels houden. Zo zijn domeinnamen altijd aan een bepaalde lengte gebonden. Een .nl domein mag bijvoorbeeld maximaal 254 karakters bevatten, maar een .biz domein niet meer dan 30. Daarnaast mogen in domeinnamen alleen letters, nummers en streepjes (-) worden gebruikt. Komma’s, spaties of andere speciale tekens zijn dus niet toegestaan. In bepaalde landen mogen overigens wel regiogebonden taaltekens worden gebruikt (zoals de ‘ö’ in Duitsland en de ‘æ’ in Denemarken). Een domeinnaam waarin zo’n teken voorkomt wordt een Internationalized Domain Name (IDN) genoemd.

Het is van belang om te onthouden dat een gekozen domeinnaam geen verschil maakt tussen hoofdletters en kleine letters. DitIsEenDomeinnaam.nl en ditiseendomeinnaam.nl zijn dus één en hetzelfde domein.

Controleer nu meteen of uw domeinnaam beschikbaar is

De waardering van www.hosting4ever.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 26 reviews.