SSL waarschuwing in Google Chrome

Begin januari 2017 is de browser Google Chrome al gestart met een waarschuwing te geven wanneer een website geen SSL encryptie heeft bij bijvoorbeeld een Webshop. Recentelijk heeft Google aangekondigd hier nog strenger op te controleren en ook een website met alleen maar een invulformulier (zoals contactformulier) een waarschuwing te geven die ook nog eens duidelijker zichtbaar word. Naast de waarschuwing is al het een tijd bekend dat dit ook invloed heeft op de ranking in Google.

Niet veilig waarschuwing Chrome SSLDeze afbeelding heeft Google zelf naar buiten gebracht in de aankondiging van de update die in oktober 2017 uit gaat komen. Daarop is de duidelijke waarschuwing te zien die er komen gaat.

Op moment van schrijven van deze blog is het nog niet bekend of deze waarschuwing altijd vertoond zal gaan worden ook bij alleen een contactformulier.

 

Waarom doet Google dit?

Dit is volgens Google de volgende stap om het internet veiliger te krijgen en er vele voordelen zit aan een veilige website en internet. Vele website eigenaren hebben dit nog niet, op het moment van dit schrijven nog maar 0,1% van alle websites die veilig zijn.

Daarin tegen laat Google zelf zien dat het aantal vertoonde HTTPS pagina’s de 50% heeft overschreden afgelopen mei.

Hierin is Google zeer transparant met hun cijfers bij hun Transparency report

SSL bij hosting4ever.nl

Er zijn vele SSL certificaten beschikbaar op het internet, en enkele daarvan bieden wij aan. Hierin is belangrijk welk hosting pakket je bij ons afneemt.

Small (1,49 p.m.) of Medium hosting (1,99 p.m.):
Dit zijn onze budget hosting pakketten, hiervoor zijn SSL certificaten mogelijk vanaf 89,- per jaar. Deze extra optie is te bestellen als uitbereiding in het klant account. 

Website Builder (1,99 p.m.), WordPress hosting (2,49 p.m.) of SSD Hosting (2,99 p.m.):
Hoge kwaliteit hosting pakketten tegen de laagste prijzen. Hierbij bieden wij het gratis SSL certificaat van lets Encrypt aan. Deze is met 1 klik geactiveerd in het Controlpanel. Op dit moment klant met Small of Medium hosting? wij regelen de migratie naar één van deze pakketten, upgrade in het klant account en wij migreren de website en email naar het nieuwe pakket.

Meer informatie over SSD Hosting
Meer informatie over WordPress hosting

Leave a Reply

De waardering van www.hosting4ever.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 26 reviews.