Het is nodig om ervoor te zorgen dat je ervoor zorgt dat de website op een php versie draait die op dat moment is aanbevolen en voor dat moment gangbaar is. Je hebt de volledige vrijheid om te kiezen welke php versie je gebruikt voor de website, wij zullen altijd de laatste versie toevoegen. De laatste php versie heeft altijd belangrijke voordelen namelijk stabiliteit, meer snelheid en minder belasting op je website (minder resources).

Welke php versie moet je dan gebruiken?

Dit is afhankelijk van je gebruikte website systeem en de gebruikte plugins. Voor het meest gebruikte systeem WordPress hebben we hier een eigen uitleg voor gemaakt.

Wat betekend PHP end of life?

Een PHP versie krijgt de status end of life wanneer een PHP versie niet langer wordt ondersteund door de ontwikkelaars. Dan is deze versie nog wel te gebruiken maar er zullen geen bugs of beveiligingslekken meer worden gedicht. Daarom is het altijd verstandig om ervoor te zorgen dat een dergelijke PHP versie niet meer door je website wordt gebruikt.

Hoe moet je de php versie ophogen?

Stap 1 is om er altijd voor te zorgen dat je website en alle gebruikte plugins eerst de laatste updates hebben gekregen. Zodra je dit gedaan hebt kan je in ons Control Panel de php versie ophogen.

• Login in je Control Panel: Inloggen Control Panel
  • Ga naar Manage Hosting > [Select Package] > “Switch PHP Version”

Tip! Probeer in stappen op te hogen, gebruik je nu bijvoorbeeld versie 5.6? Hoog op naar versie 7.0 > Bekijk de site > Versie 7.1. > bekijk de site etc...
Hiermee kan je testen hoe ver je kan gaan.

Uitleg Video PHP Versie Updaten