Email Account Limieten

De volgende limieten gelden voor alle email verzonden via authenticated SMTP. Dit betreft alle mail die regulier verzonden is maar ook via de website mits daar geen andere smtp is ingesteld.

Er is een limiet van 8.000 e-mail per dag gerekend per 24 uur.

Daarbij zijn tevens de volgende limieten van kracht:

• Niet meer dan 10.000 ontvangers per dag
  • Niet meer dan 2.000 unieke ontvangers per dag
  • Een zelfde email mag niet naar meer dan 100 ontvangers per dag

Voorbeeld: Je wil 100 emails versturen naar 5 ontvangers binnen 24 uur. Daarbij gelden dat er 100 geteld worden, 500 ontvangers en 5 unieke ontvangers.

Web Server Limits

Betreffende het gebruik van de PHP mail() function, hier geldt een limiet van 500 berichten per dag. Emails dienen tevens niet groter dan 50 MB te zijn

Zero Tolerance Spam Policy

Wij kennen een zero-tolerance tegen bulk email en spam.

Wil je toch bijvoorbeeld een nieuwsbrief versturen of verwacht je een hoge volume email? Dan raden wij aan om gebruik te maken van externe mailsystemen zoals Mailchimp, Sendgrid, Mailgrid etc.

Nieuwe Mailbox Limiet

Om misbruik tegen te gaan kennen wij voor nieuwe mailboxen een ander beleid namelijk maximaal 50 per dag en dat voor de eerste 7 dagen. Hiermee voorkomen wij dat er een nieuwe mailbox wordt aangemaakt met als doel het verzenden van hoge volume mails om daarna weer verwijdert te worden.

Waarom gelden deze eisen?

Om onze reputatie hoog te houden betreffende de gehele server en te beschermen dat onze server wordt aangezien als verzender van spam. Hiermee voorkomen wij dat deze servers op spamlijsten terecht komt waar vervolgens alle gebruikers van die server last van hebben.