Wat is Joomla? Maak je website met het Joomla systeem

Joomla is een zogenoemd CMS systeem (Content Management System) waarmee je zoals de naam al zegt je Content kunt managen. Van oorsprong is Joomla een blog systeem die is uitgegroeid tot een volwaardig website systeem.Joomla heeft de grootste community

Het systeem Joomla wordt gemaakt door vele ontwikkelaars over de hele wereld, daarbij zit een grote community met ontwikkelaars die vele uitbreidingen maken voor Joomla, dit wordt een component, plugin of module genoemd.


Bijna alle uitbreidingen wordt verzameld op een webpagina Joomla extensions


Een ander bijkomend voordeel van Joomla is dat dit systeem op dit moment het meest gebruikt wordt en daardoor vele tutorials online te vinden zijn zoals Youtube videos, blogs en handleidingen.Waar kunt u Joomla voor gebruiken?

Voor vrijwel elk soort website zou je Joomla kunnen gebruiken zoals o.a.:


  • Blog website
  • Bedrijfs Website
  • Webshop of reserveer systeem
  • Online ticket systeem
  • Community website’s
  • Club of vereniging website’s
  • en veel meer toepassingen.Is Joomla makkelijk in gebruik?

Joomla heeft standaard templates (ontwerp) en u kunt vrij eenvoudig een template downloaden van het internet, deze zijn zowel gratis als betaald. Iedereen zou Joomla kunnen leren en er zijn vele artikelen en video’s te vinden met een uitleg. Echter zou het voor kunnen komen dat wanneer een website wat complexer is u hulp nodig hebt van een vakman. Tevens dient u Joomla ook up-to-date te houden ivm veiligheid.Hoe installeer ik Joomla via Hosting4ever.nl?

Stap 1: Bent u al klant bij hosting4ever.nl ga dan naar stap 3. Bestel eerst een domeinnaam met hostingpakket.


Stap 2: Login op uw control panel waarna u alle beschikbare mogelijkheden ziet.


Stap 3: Nu heb je keuze uit verschillende CMS systemen onder andere osCommerce. Je hebt de keuze uit verschillende e-commerce scripts onderaan de pagina kan je dit vinden. Hier vind je alle web apps de je installeren voor jouw nieuwe website.


Stap 4: Klik op de webapp die u wilt gaan gebruiken en begin met installeren. De webapp word nu automatisch geinstalleerd op uw server.


Stap 5: Ga naar uw website (of tijdelijk webadres) en voltooi de installatie. Klaar!