Joomla administrator wachtwoord vergeten?

Joomla administrator wachtwoord vergeten kan erg vervelend zijn, dit is veelal niet direct op te lossen. Normaal kunnen gebruikers het wachtwoord opnieuw opvragen via de website maar dit kan niet bij een Joomla administrator wachtwoord.

Joomla administrator wachtwoord terug krijgen.

Er is een methode om het Joomla administrator wachtwoord te resetten zodat u weer kunt inloggen. Wanneer u onderstaande stappenplan exact uitvoert dan is dit ook voor een beginner hierin mogelijk.

Stappenplan Joomla administrator wachtwoord reset:

configuration php - Joomla administrator wachtwoord1:  Kijk eerst welke database gebruikt word in de Joomla installatie om zeker te zijn van de juiste. Log in via FTP of via uw Controlpanel en open de Public_html map. Vervolgens opent u het bestand: configuration.php  in het controlpanel of in uw computer met Kladblok. Daar zoekt u het stukje: public $db =  (zoals in deze naastaande afbeelding getoond). Zoals in het plaatje gearceerd is dat is dan de gebruikte database.

 

phpmyadmin 2: Via uw controlpanel of phpMyadmin komt u in deze bij punt 1 genoemde database. Wanneer u klant bent bij Hosting4ever ziet dat eruit zoals deze afbeelding hiernaast. Voor de zekerheid klikt u eerst op “backup” voor het geval dat het verkeerd gaat. Wanneer u klikt op “manage” opent u de database.

 

joomla database wachtwoord3: Klik vervolgens aan de linkerzijde op de Database naam waarna tabellen zich uitklappen. Zoek daar de tabel met de tekst: user (of oudere Joomla versie’s jos_user). Hier staan veelal nog andere letters en cijfers voor, dit is bij elke Joomla weer anders.

 

joomla wachtwoord4: Vervolgens opent zich aan de rechterzijde de tabbelen hiervan. In deze rij met bevind zich het versleutelde wachtwoord zoals in de afbeelding hiernaast vertoont. Let op! hier kunnen dus meer users staan, zoek dus wel uw eigen rij met informatie. Wanneer u dubbel klikt op het Password dan maakt u dit vak leeg en kopieert daar deze code in: 21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3

Druk op Enter en deze staat nu opgeslagen.

Klaar!! vanaf nu kunt u weer inloggen en het nieuwe wachtwoord is: admin

Let op!!  zodra u weer ent ingelogd verander dan direct het wachtwoord weer naar eigen gekozen wachtwoord, dat is wel zo veilig. Succes!

 

De waardering van www.hosting4ever.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 26 reviews.