Hoe bedenk je een goede domeinnaam?

Internet-ConnectionHet bedeken van een goede domeinnaam is moeilijker dan je denkt. Een domeinnaam is een keuze die je vooraf maakt en daarna niet weer gaat veranderen. Waarschijnlijk heb je al 100 keer de domeinnaam check gedaan en elke keer was jou goede domeinnaam bezet. Op dit moment zijn er meer dan 5 miljoen geregistreerde .nl domeinnamen en dan is het niet zo makkelijk meer.

Via SIDN kan je zien van wie de domeinnaam is en wellicht wil de eigenaar het domein verkopen op het moment dat hij er verder niks mee doet.

Tip 1) Kies een gerichte handelsnaam

Verkoop je computers op het internet zorg dat ook dat het in je domeinnaam gelijk zichtbaar is. Zo komen mensen op je website die echt computers willen kopen. Vroeger was het zo dat je domeinnaam erg belangrijk was voor de zoekmachine Google. Tegenwoordig word je domeinnaam steeds minder belangrijk, maar het heeft nog wel een waarde.

Voorbeeld: Je wil computers gaan verkopen op het internet en wil reclame gaan maken met Google Adwords. Op het moment dat jou website computerkopen.nl zal heten zouden er alleen mensen op je website klikken die echt een computer willen kopen. Zo bespaar je geld, omdat je bij Adwords betaald per klik.

Tip 2) Kies ik voor .nl, .com of iets totaal anders?

Dat ligt eraan welke markt je bedrijf actief is. Verkoopt jij diensten of goederen in de hele wereld dan kan je beter een .com kiezen dan een .nl website. En andersom geld dit natuurlijk ook wil je alleen diensten en producten in Nederland verkopen dan kies je een .nl website.

Je zal je nu vast gaan afvragen waarom je ook kunt kiezen voor de domeinnamen .org, .net, en nog veel meer. Alles staat voor het doel van een website.

Voorbeeld: Wil je een commerciële website dan kies je voor .nl of .com, maar een website hoeft niet altijd commercieel te zijn. Wil je een website voor je voetbalteam dan kan je ook .net gebruiken.

Even kort de betekenissen:

.be = België
.biz = bedrijven
.co.uk = Engeland
.com = wereldwijd
.de = Duitsland
.eu = Europa
.info = Informatie wat je geeft over een onderwerp
.it = Italie
.net = Website bedoeld voor een netwerk
.nl = Nederland
.nu = polair voor nieuws of websites zoals waarbenje.nu
.org = non profit websites

Tip 3) Wees creatief om een goede domeinnaam te kiezen

In je domeinnaam mag je letters, cijfers en een aantal symbolen gebruiken. Zorg dat je creatief om gaat met het kiezen van een domeinnaam. Is Hostingforever bezet dan kan je kiezen voor Hosting4ever om even een voorbeeld te noemen hoe je creatief kunt omgaan met een goede domeinnaam.

De waardering van www.hosting4ever.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 26 reviews.