Heb jij een dode link op je pagina?

Wat zijn dode links en hoe vind ik deze?

Wanneer Google ziet dat er dode links op jouw pagina zijn, krijg je minpunten of laat Google sommige content niet meer zien. Hierdoor komt de SEO van jouw website in gevaar.

Het is daarom verstandig om zo nu en dan eens te checken of er dode links op jouw website of blog aanwezig zijn. Wij hebben hier de 3 handigste tools voor jou op een rijtje gezet.

Waar komen dode links vandaan?

Dode links zijn links die verwijzen naar: een offline website, een website die van eigenaar is verandert, een website die andere naam heeft gekregen, een site die is aangevallen door een hacker of een site waarnaar de verwijzing verkeerd is geplaatst.

Voor al deze bovenstaande problemen is het een goed idee om de dode link te vervangen of te repareren.

Google Webmaster Tools

Deze tool laat zien hoe Google door jouw webpagina heen gaat. De tool is gratis en laat zien of er fouten en dode links in je website zitten. Om deze tool te gebruiken moet je wel eerst jouw website laten verifiëren door Google zelf. Daarna kun je makkelijk jouw website laten scannen. Het nadeel is alleen dat de tool niet de externe dode links bekijkt.

Brokenlinkcheck.com

Deze site is niet alleen gratis maar biedt ook nog eens vele mogelijkheden aan opties aan. Je hoeft alleen maar jouw URL in te tikken en het werk wordt voor je gedaan. Je kan maximaal 3000 pagina’s tegelijk checken. Wanneer je er meer dan 3000 wilt checken heb je de premium versie nodig.

WordPress Broken Link checker

Gebruik jij WordPress? Dan is dit een geweldige plugin voor jouw website. Deze plugin checkt jouw website constant en geeft direct aan wanneer er een dode link is gevonden. Het is zo simpel, omdat je na één keer installeren voor altijd realtime notificaties krijgt over de dode links op jouw website. Ook kun je vanuit de plugin de dode links direct aanpassen. Dit bespaart nog eens enorm veel tijd ook.

Heb jij zelf nog een goede aanvulling? Deel deze met ons!

De waardering van www.hosting4ever.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 26 reviews.