Hoe maak je een eigen website?

Eigen website maken? Tips voor je eigen website.website6

Er zijn verschillende manieren om een website te maken, van een makkelijk te gebruiken website builder tot geavanceerde softwaresystemen. In deze blog gaan we verschillende manieren uitleggen.

Domeinnaam

Voordat je gaat beginnen aan het maken van je eigen website, is het belangrijk om een domeinnaam te kiezen. Hierbij moet je een naam gaan bedenken waarbij de bezoeker gelijk kan zien waar het ongeveer over gaat. Verder is het ook belangrijk om te kijken welke extensie je het beste kan gebruiken. Werk je internationaal, dan kun je het beste gaan voor een .com extensie. Ga je voor bezoekers uit Nederland, dan is een .nl extensie natuurlijk de beste optie. Het is verstandig om rare extensies zoals .tk, .biz, .eu etc. te vermijden.

Website Builder

Met een website builder is het mogelijk om met een klein budget een website te maken. website maken met een website builderBijkomend voordeel is dat er ook niet veel kennis nodig is om te beginnen. In een website builder kun je kiezen uit verschillende standaard lay-outs. Vervolgens is het zaak om je website te voorzien van een omschrijving, zodat potentiële bezoekers je kunnen vinden. Hierna kan je gaan beginnen met het toevoegen van pagina’s en informatie.

De meeste web builders zijn gratis, maar er zijn ook web builders waarbij je ervoor kan kiezen een paar euro per maand te gaan betalen. Hierbij krijg je meerdere mogelijkheden om je website aan te passen naar je eigen wens. Enkele voorbeelden van web builders zijn Jimdo, Weebly, Webnode en Wix. Bij Hosting4Ever is standaard gratis gebruik te maken van een web builder wanneer er een hosting pakket wordt afgenomen.

website maken met wordpressWebsite maken door middel van CMS

Wat is een CMS

Een CMS (Content Management Systeem) is een softwaretoepassing waarmee je zonder veel technische kennis toch je website kunt beheren. Veel webdesignbureaus gebruiken dit in samenwerking met codes zoals HTML en CSS om websites te maken. Enkele voorbeelden van CMS systemen zijn Joomla, WordPress en Drupal.

Hoe gebruik je het CMS

website maken met joomlaWanneer je een domeinnaam hebt vastgelegd zijn er 2 toepasselijke manieren waarop je een CMS kunt installeren. Bij het ene hostingbedrijf kun je dit rechtstreeks doen vanuit het control panel. Dit is de simpelste manier om dit voor elkaar te kunnen krijgen. Wanneer het niet via deze manier kan, kun je het CMS zelf downloaden. Vervolgens zet je dit op de FTP server in het mapje ‘root/public_html/’. Wanneer dit geïnstalleerd is kunt je echt beginnen met het aanmaken van je website. Om te beginnen kun je verschillende thema’s downloaden of installeren. Dit is de lay-out van je website. Wanneer je dit hebt gedaan kun je verschillende pagina’s en informatie toevoegen. Een ander voordeel met het gebruik van een CMS is het kunnen gebruiken van plug-ins. Zo kun je bijvoorbeeld een koppeling met Facebook toevoegen.

Webdesignbureau

Wanneer er niet veel tijd is om een website te maken, kan er altijd nog gekozen worden om dit te laten doen door een professioneel bedrijf. Het voordeel hiervan is dat je er zeker van bent dat de website goed in elkaar zit en dat het geheel er goed uit ziet. Het nadeel ervan is dat het uitbesteden hiervan een hogere investering vraagt. Een bedrijf waar u bijvoorbeeld websites kan laten maken is ME Media.

Wanneer de website af is

Wanneer je website af is, moet je niet gaan verwachten dat het hierna allemaal vanzelf gaat. Er zal tijd in gestoken moeten blijven worden wil je ook echt je doel gaan halen. Je kunt hierbij je website vergelijken met de showroom van een winkel. Deze hebben allebei hetzelfde doel, namelijk het aantrekken van bezoekers. Wanneer de showroom oud en stoffig is zal hier ook niemand naar omkijken, hetzelfde principe als bij een website; de informatie die je toont op je website zal je up-to-date moeten houden, je zult nieuwe acties moeten gaan bedenken, afbeeldingen zullen moeten worden vervangen en zo zijn er wel meer dingen te noemen.

De waardering van www.hosting4ever.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 26 reviews.